W naszym ogrodzie kuchenny uprawiamy warzywa i owoce, które nastepnie możecie zjeść w naszej agroturystyce. Ogród prowadzony jest według zasad uprawy ekologicznej. Zagony warzywne są przygotowane z kompostu produkowanego w gospodarstwie.
Aby uniknąć niszczenia próchnicy i organizmów
żyjących w glebie nie stosujemy uprawy
odwracającej glebę. Warzywa sadzone są na zagony w formie małych ukorzenionych
roślin, które przygotowujemy w cieplarni. Rośliny na grządkach zabezpieczone są
przed chłodem i niekorzystnymi warunkami poprzez okrywanie agrowłóknina.
Zabiegi pielęgnacyjne wykonywane są ręcznie, nie używamy żadnych środków chemicznych do
ochrony i nawożenia.
Rośliny ciepłolubne i nowalijki uprawiamy w tunelu foliowym.
Roślinom wodę dostarcza system nawadniania. Woda do podlewania czerpana jest z
naszego stawu. W ogrodzie uprawiamy ponad 110 odmian warzyw.